Мешканцям Львівщини рекомендують утриматися від купання на Водохреще

870 0
Це пов'язано із воєнним станом та постійною небезпекою ракетних обстрілів.
Фото умовне

Фото умовне

Мешканців Львівщини закликали цьогоріч утриматися від купання та пірнань в ополонки на Водохреще. Організатори таких заходів нестимуть відповідальність за безпеку учасників при купанні та у випадку повітряної тривоги. Про це повідомили у пресслжубі ЛОВА.

Як зазначили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОВА, при проведенні заходів на водних об’єктах доцільно обирати водойми, на яких розміщені рятувальні підрозділи Центральної рятувально-водолазної служби у області. Крім того, безпекові заходи забезпечують  відомчі рятувальні пости суб’єктів господарювання, які надають послуги з відпочинку на воді, або підрозділи ДСНС України у Львівській області.

Локації водойм із рятувальними підрозділами:

  • м. Золочів – пляж на міському озері;
  • м. Перемишляни – пляж на міському озері;
  • м. Моршин – пляж на міському озері;
  • Стрийський район – водойма поблизу з/ст. «Задорожнє»;
  • м. Червоноград – р. Західний Буг (біля підвісного мосту);
  • с. Глинна-Наварія – озеро Наварія;
  • с. Цетуля Яворівського району – пляж на озері кар’єру ДГХП «Сірка».

 

Зазначимо, що щороку у Львові готують місця для купання на локаціях:

  • озеро «Горіховий гай» (вул. Володимира Великого, 16)
  • водойма на Погулянці (вул. Вахнянина, 29а)
  • озеро у Винниках (вул. Шевченка)

 

Нагадаємо, що під час святкування закликають не заходити у воду в нетверезому стані, не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка. Перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. За перших ознак – ознобі, тремтінні, посинінні шкіри, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!