Мешканцям Рудного пообіцяли перепланувати кількість автобусів в селище

1557 0
У суботу, 3 жовтня, мешканці селища перекривали дорогу через проблеми із транспортним сполученням.
Фото: Дивись.info

Фото: Дивись.info

Мешканцям Рудно пообіцяли перепланувати кількість автобусів на маршрутах № 52 і № 28. Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету підготують на п`ятницю, інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Протестувальники перекрили кільцеву дорогу біля Рудного. Що вимагають 

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк зазначила, що для мешканців Старого Рудного пропонували експрес-маршрут, які б курсували кожні 20 хв для доїзду до Рудного, з пересадкою без додаткової оплати.

«Можемо шатл-басами довозити людей зі Старого Рудно в центр Рудно. Сполучення зі самого Рудно до Львова є достатнім, є лише питання щодо доїзду зі Старого Рудна. Тому є пропозиція підсилити шатл-бас зі Старого Рудно», – запропонувала Ірина Маруняк.

Водночас, за словами начальника управління транспорту ЛМР Ореста Олеськіва, на графік, за яким курсували маршрути № 28, частково впливають затори, тож автобус від Старого Рудно до кільця їде 20 хв. Посадовець пропонує цей маршрут збільшити ще на один автобус.

Присутні на зустрічі мешканці Рудного запропонували частково забрати автобуси з маршруту № 52 і перекинути їх на маршрут № 28.

У міськраді кажуть, що на сьогодні у селище курсує два міських маршрути № 52 (18 машин)і № 28 (3 машини), на яких працює 21 автобус, а також приміські маршрути № 184 та № 184А. Раніше в мерії скаржилися, що маршрут №28 є збитковим, через що місто несе 103-105 тисяч збитків.

Читайте також: Між Львовом та Рудним покращать транспортне сполучення

Нагадаємо, що мешканці смт Рудно перекрили вранці 3 жовтня кільцеву дорогу західного обходу Львова. Мешканці вимагають те, щоби маршрут №28, яким курсує з вул. Під Дубом до Рудного, запустили в повному обсязі – 18 машин. Також вони хочуть, аби на машруті з'явилися низькопідлогові автобуси.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!