Мешканці Великих і Малих Грибовичів, Збиранки та Малехова платитимуть за водопостачання

2629 0
Абоненти отримуватимуть 1,5 куб. м води безкоштовно, а за решту доплачуватимуть згідно з чинними тарифами Львівводоканалу.
фото: eveningkiev.com

фото: eveningkiev.com

Із 1 червня мешканцям Малехова, Великих і Малих Грибовичів та Збиранки запровадять часткову оплату за водопостачання. Відповідне рішення ЛКМП «Львівводоканал» на засіданні виконавчого комітету ЛМР повідомив керівник комунального підприємства Валентин Вольський. 

Читайте також: Нацкомісія затвердила підвищення цін на воду у Львові

Безкоштовно мешканці ближніх до Львова сіл отримуватимуть 1,5 куб. м води, за решту оплачуватимуть додатково. Такі дії Львівводоканалу пов’язані зі значним перевикористанням води, яке зафіксували у Малехові та Великих Грибовичах, порівняно зі Львовом.

За словами керівника Львівводоканалу, у Малехові один абонент в середньому споживає 40 куб. м води на місяць,у Великих Грибовичах — 24 куб. м, а у Львові середній показник становить 6 куб. м води. Як з’ясувалося, цю воду селяни здебільшого використовують для господарських потреб. Тож за перевитрати селяни оплачуватимуть згідно з чинними тарифами:

 

 

Крім цього, на території ближніх сіл перевірятимуть стан води та дозволять користуватися субсидіями на рівні з львів’янами.

Читайте також: Нирки Львова. Репортаж із очисних споруд Львівводоканалу

Нагадаємо, раніше Львівводоканал планував відключити водопостачання для мешканців чотирьох сіл поблизу Львова — Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі — оскільки керівництво вказаних населених пунктів відмовлялося підписувати угоди про водопостачання. Тоді ухвалою виконкому це рішення відтермінували для проведення перевірки, оскільки зафіксували значні перевитрати серед абонентів водоканалу із цих сіл. Відтак торік ЛКМП «Львівводоканал» витратив на дофінансування водопостачання у Малехів, Збиранку, Великі і Малі Грибовичі 3,5 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!