Мешканцю Львівщини, який організовував виїзд ухилянтів за кордон, повідомили про підозру

2408 0
Чоловік за 5 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон.
Фото: поліції

Фото: поліції

На Львівщині повідомили про підозру чоловіку, який за 5 тисяч доларів переправляв військовозобов’язаних осіб через кордон.  

Джерело: Національна поліція у Львівській області

52-річний мешканець одного з сіл Львівського району організував для військовозобов’язаного громадянина України перетин державного кордону шляхом фіктивного оформлення його на посаду, перебування на якій дає таку можливість. 1 лютого правоохоронці затримали підозрюваного під час отримання ним частини коштів від «клієнта» в якості завдатку. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, що указом президента України № 64/2022 від 24.02.2022 у країні ввели воєнний стан та розпочали мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень на виїзд за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Усього за період дії правового режиму воєнного стану дізнавачі поліції Львівщини відкрили 1405 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!