Microsoft допоможе Львову створити «Електронне місто»

2277 0
Львів визначив сферу ІТ як один із пріоритетних напрямків розвитку міста, а компанія Майкрософт має великий досвід впровадження проектів з покращення ІТ-інфраструктури міст. Відтак, Львівська міська рада та компанія Майкрософт підписали Меморандум про взаєморозуміння для закріплення свого партнерства у сфері розвитку «електронного міста».

«Сьогодні можна використовувати технології для ефективного керування, для того, щоб була можливість приймати рішення, мати набір ключових показників, за якими можна бачити, що відбувається у місті, які зміни необхідно впровадити. Все разом дозволяє покращити життя у місті та розвивати бізнес, залучаючи інвестиції у місто, залучаючи туристів. Ми, компанія Майкрософт, надаємо досвід, який сьогодні є у Барселоні, ми зараз спільно відстоюємо створення панелі для прийняття рішення.

Ми також обговорюємо майбутні плани щодо звернень громадян, відслідковування роботи зі зверненнями громадянам, бачення, де треба прийняти рішення, що треба змінити. І все це дозволить покращити не тільки інвестиційну діяльність міста, а й  дозволить львів’янам жити краще», – розповів генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Дмитро Шимків, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Майбутній проект зі зверненнями громадян буде прецедентом для всієї України, зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко.

«Щороку до міської ради надходить велика кількість звернень від мешканців. Минулого року таких звернень було 105 тисяч. Сьогодні ми проговорили можливість впровадження пілотного проекту аналітики для прийняття рішень топ-менеджментом міста по кожному районі, по кожному будинку – яка є кількість звернень, чому бюджетні кошти йдуть на ремонт конкретного даху, на ремонт конкретного будинку, де є велика кількість звернень мешканців, а не в інший будинок, де звернень нема, а хтось намагається пролобіювати якесь рішення», – пояснив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Андрій Москаленко.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!