Microsoft інвестує в український ринок понад 500 млн доларів

1424 0
Мета проєкту – створення хмарної інфраструктури в Україні.
Photo by Mohammad Rezaie on Unsplash

Photo by Mohammad Rezaie on Unsplash

Мінцифри України та Microsoft Україна співпрацюватимуть у межах реалізації Програми цифрової трансформації та використання Microsoft Azure. Вона дасть можливість впровадити інновації для різних державних структур України. 

Читайте також: Те, що допоможе знайти роботу. Чому у часи змін особливо важливі м'які навички

«Впровадження програми Azure Expansion Program та прискорення цифрової трансформації України включає розвиток хмарних сервісів Azure в розмірі понад 500 мільйонів доларів США», – сказав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Використання Microsoft Azure передбачає можливість використання співробітниками міністерств та державних компаній комплексних хмарних технологічних рішень Azure, а саме: штучний інтелект, аналітику, хмару, комунікації, Big Data, безпеку, інтернет речей, управління даними, а також рішення для логістики та юридичної сфери. 

«У межах цього Меморандуму ми також розпочинаємо процес впровадження офіційної підтримки ігрової платформи Xbox для українського ринку. Адже українські геймери досі не мають офіційної підтримки сервісів Xbox, не можуть повноцінно користуватися платформою та змушені реєструвати свої акаунти деінде, що є неприпустимим», – додав заступник Міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

Читайте також: Розумні технології. Як це жити поруч з роботами, розмова з експертом ЕРАМу

Нагадаємо, що Мінцифри хоче запустити проєкт з масової ліквідації непотрібних довідок.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!