На правах реклами

Міфи про валютний ринок Форекс

3077 0
Форекс – не єдиний глобальний ринок, де учасникам вдається заробляти, купуючи дешевше і продаючи дорожче. Але чомусь саме щодо ринку валют часто можна почути цікаві твердження, які згодом стають міфами. Так, наприклад, прихильники цінних паперів дуже часто сходяться на думці, що фондовий ринок для новачків більш лояльний і дає їм право на помилку, в той час як на Форексі велика частина початківців терплять збитки. Чи так це насправді?
Фото: databank.in.ua

Фото: databank.in.ua

Правда про валютний ринок

Вся правда полягає в тому, що офіційної статистики, яка б підтвердила або спростувала заяви по Форексу, не проводиться і не публікується. Успішність торгівлі клієнтів obchod s komoditami розглядають, як правило, брокерські компанії і тримають отриману інформацію в найсуворішій таємниці. Тому судження з приводу того, що трейдеру безпечніше торгувати не на Форексі, а на фондовому ринку – не більш як необґрунтована думка конкретної особи. Міркуючи логічно, можна припустити, що ризики на всіх ринках приблизно однакові. Адже в обох випадках заробіток виходить на коливаннях цін. І тут все цілком залежить від майстерності трейдера, а не інструменту, яким він користується.

Часто трейдери, закликають перейти на ринок акцій, посилаються на відсутність єдиних котирувань на Форексі. При цьому на фондовому ринку котирування для акцій є і представлені в централізованому вигляді. Дійсно, на Форексі новачкам доводиться по початку порівнювати котирування від різних маркет-мейкерів, що іноді призводить до обурення з приводу того, що їх брокер пропонує менш вигідні умови порівняно з іншими учасниками валютного ринку.

Насправді ж це просто емоції, адже при більш детальному розгляді виявляється, що різниця в брокерських котируваннях складає всього 1-5 пунктів, що практично не позначається на загальному результаті торгів. Тим більше що в один день ця різниця може спрацювати проти вас, а в іншій – вам на користь.

Ще одна причина, яку вказують в якості негативного фактору – величезні розміри кредитного плеча. При цьому супротивники Форекса чомусь посилаються на найпопулярніше плече 1:100, забуваючи про те, що абсолютно будь-який трейдер має право вибирати і менший коефіцієнт при бажанні. Але чому ж у цьому випадку забувається все, чому вчать правила управління ризиками? Адже якщо ви не здатні адекватно використовувати кредитне плече, не варто дивуватися і тому, що програш настає дуже скоро. Аналогічні наслідки чекають трейдерів і на фондовому ринку, де плече більш скромне і складає, як правило, 1:2 і 1:4.

Читайте також: Як почати заробляти на фінансовому ринку? Переваги та ризики Форекс

Втім, прихильники фондового ринку та Admiral Markets Czech Republic повинні більше хвилюватися з приводу своїх фінансових інструментів, оскільки їх акції володіють значно більшою уразливістю для зовнішнього впливу. Навряд чи хоча б якась валюта знеціниться до нуля. У той же час для акцій — це цілком реальна перспектива. Будь-яка держава порівняно з окремо взятої фірмою опиниться в більш стійкому і вигідному положенні, тому прогнозувати рух валютних котирувань трейдерам завжди простіше.

Підводячи підсумок всьому вищесказаному, можна з упевненістю заявити, що міфи про суворі умови на Форекс – це всього лише міфи. Звичайно, валютний ринок не терпить недбалого відношення і помилок, які допускають новачки. Але ніякий інший ринок також не буде миритися з подібним ставленням. Тому уважно вивчайте правила, закони, ведіть торгівлю у відповідності з проведеним заздалегідь аналізом і з великою часткою ймовірності ви отримаєте заповітий прибуток.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!