У трьох містах Польщі для українців відкриють підрозділи для відновлення документів

1600 0
Наразі такий підрозділ був у Варшаві.
Фото: АР

Фото: АР

Державна міграційна служба розширює мережу своїх підрозділів у Польщі, аби допомогти українським переселенцям відновити документи. Окрім відділу у Варшаві, з'являться ще три – у Вроцлаві, Гданську та Кракові. Про це розповіла голова Державної міграційної служби Наталя Науменко, передає Укрінформ.

Вона розповіла, що представництво ДМС розпочало свою роботу у Варшаві з 29 червня. Попит величезний, за документами люди приїздять навіть з інших країн Євросоюзу.

Читайте також: Чоловікам-студентам іноземних вишів обмежили виїзд за кордон

«У перші дні війни, коли люди виїздили за кордон та вивозили дітей, вони стикнулися з проблемою, що для оформлення певних послуг в країнах ЄС необхідно мати діючі документи. І в цьому випадку були прийняті безпрецедентні рішення Уряду, МВС та ДМС зі 29 червня цього року ми розпочали нашу роботу у Варшаві. Польща – це перший регіон, де є представництво міграційної служби через ДП «Документ» і де ми працювали спочатку на мобільних бусах. І тепер ми вже працюємо в стаціонарних центрах», – розповіла Науменко.

За її словами, лише за два місяці оформили більше ніж 25 тисяч документів. Так, через великий попит представництва міграційної служби створять ще у трьох містах Польщі.

Також Науменко додала, що за погодженням МЗС розширять представництво служби на території Туреччини, Німеччини, Чехії та Словаччини.

Нагадаємо, в Україні з 14 вересня чоловікам, які вступили в іноземні виші, обмежили виїзд за кордон. Причиною цьому стало численне підроблення документів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!