Міхеіла Саакашвілі можуть призначити віце-прем'єром уряду України з питань реформ

1957 0
Він був президентом Грузії, а у 2015 році почав будувати політичну кар’єру в Україні.
Фото: РБК-Україна

Фото: РБК-Україна

Президент України Володимир Зеленський запропонував експрезиденту Грузії Міхеілу Саакашвілі стати віце-прем'єром уряду України з питань реформ. Про це політик повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Львівський прорив. Як Саакашвілі поспішав на каву до Садового

Міхеіл Саакашвілі зазначив, що уже мав розмову з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем щодо його можливої роботи в Кабміні та додав, що на президентських виборах підтримував Володимира Зеленського.

«Я представлю в Верховній Раді свої пропозиції щодо необхідних змін як частину урядової програми уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які з'явилися у мене як поза межами України, так і в період моєї роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді», – каже Міхеіл Саакашвілі.

Як пише УП із посиланням на джерела у фракції «Слуга народу», кандидатуру україно-грузинського політика активно обговорюють у партійних чатах, а Верховна Рада може розглянути це питання вже у п’ятницю.

Читайте також: Саакашвілі зустрівся із Садовим у центрі Львова. Відео

Нагадаємо, що Міхеіл Саакашвілі у 2004-2013 роках був президентом Грузії, після чого почав будувати політичну кар’єру в Україні. Зокрема у 2015 році отримав українське громадянство, став радником п’ятого президента Петра Порошенка та очолив Одеську область. У 2017 році його позбавили українського громадянства офіційно за недостовірні дані при його отриманні, натомість різні джерела говорили про конфлікт із Міхеілом Саакашвілі та Петром Порошенком. Тоді за перетином ним кордону із Польщею на Львівщиін спостерігала вся країна. У травні минулого року йому повернули громадянство.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!