Мінімальна зарплата в Україні / обвал ВВП та останні дні Лукашенка. Головне за ніч і минулу добу

2270 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. Кабмін знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону, залишивши лише один критерій для визначення іноземної країни як «держави зі значним поширенням Covid-19». Тепер державою зі значним поширенням коронавірусу є та, де кількість нових випадків реєстрації хвороби на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Читайте також:  У ЛОДА пояснили, чому Самбір потрапив у червону Covid-зону

Єврокомісія досягла першої угоди з фармацевтичною компанією AstraZeneca про купівлю 300 млн доз потенційної вакцини від коронавірусу.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 184 осіб (166 – напередодні). Разом 11 658. Одужало – 3 157 (плюс 56), померло – 318 (4 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 549 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику становить 901.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 732 осіб (1 592 за попередню добу). Загальна кількість 87 872 пацієнтів. Одужало – 46 797 (плюс 581), померло – 2 011 особи (плюс 19).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 11 658 (деталі – дивися вище), далі Київ – 10 160 осіб (плюс 158), Рівненська – 7 326 (+ 120 осіб) та Чернівецька – 7 264 7 110 (+ 154) області.

Лідери за добу: У Харківській – 205 нових хворих, 4 пацієнти померли, Львівській – відповідно, 184 та 4, Одеській областях – 160 та без втрат, Києві – 158 і 1 летальний.

Читайте також: Львів – уже не Епіцентр. Де на Львівщині найбільше хворіють на Covid-19

Насильство в Білорусі. Ще чинний президент Білорусі Лукашенко заявив, що живий і не за кордоном. За його словами, проти Білорусі почалась агресія, організована з-за кордону, і згадав про Україну.

Опозиційний білоруський політик Тихановська, яка виїхала в Литву, закликає провести в усіх містах Білорусі в ці вихідні мирні мітинги. Вона ініціює створення координаційної ради для передачі влади в країні.

Центрвиборчком Білорусі оголосив остаточні підсумки виборів – у Лукашенка 80% голосів, Тихановської – 10%.

14 серпня тисячі робітників покинули територію білоруської державного хімічної компанії «Гродно Азот». Люди заявили, що їхні голоси на виборах украли. Також працівники Мінського тракторного заводу пішли маршем до центру Мінська. Їхні вимоги – відставка Лукашенка.

Читайте також: У лікарнях Львівщини зросла кількість хворих на пневмонію. Їх лікують довше

У Мінську, перед Будинком уряду, учасники мирної акції протесту стояли буквально обличчям до обличчя з кордоном військових, які охороняють будівлю. Один з військових опустив щит і його кинулися обіймати дівчата.

МВС Білорусі заявило, що додому відпущено понад 2 тисячі затриманих. В лікарнях перебуває щонайменше 150 людей, яких покалічили білоруські силовики.

У військовому госпіталі Мінська лікарі борються за життя 43-річного Геннадія Шутова, який отримав вогнепальне поранення в голову у Бресті під час протестів.

Також відпустили усіх затриманих громадян України. Вони заявили, що їх били, але менше ніж білорусів.

Держави Європейського союзу погодилися не вважати чинними «результати» президентських виборів у Білорусі. А міністри закордонних справ ЄС узгодять санкції.

Читайте також: ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів до нових районних рад

«Вагерівці» в Білорусі. Білорусь передала РФ 32 бойовиків «Вагнера», яких затримали на території країни 29 липня. Частина з них воювала на Донбасі на стороні бойовиків.

В офісі президента Зеленського заявили, що з прикрістю сприймають це рішення Білорусі. Офіс генпрокурора України не отримав офіційної відповіді білоруської сторони про видачу затриманих «вагнерівців».

«Корумповані» судді  Єрмак. Генпрокурор Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення з посад голови Окружного адміністративного суду Києва Вовка та його колег. Крім того, у понеділок у генпрокурорі планують направити клопотання про дозвіл на затримання і взяття під варту Вовка та інших суддів ОАСК.

Видання ZN.UA повідомляє, що глава Офісу президента Єрмак вимагав від п’ятьох членів ЦВК написати заяви про відставку, бо вони нібито «люди Богдана». В ОП цю інформацію заперечують.

Читайте також: Ніхто нічого не виграє. До чого може призвести підвищення мінімальної зарплати в Україні

Мінімальна зарплата – Падіння ВВП. Президент Зеленський звернувся до голови парламенту Разумкова з проханням провести позачергове засідання Ради 25 серпня для ухвалення законопроєкту про збільшення мінімальної зарплати. Планується спочатку підвищити її до 5 тис. (діюча 4 723 грн), а потім до 6,5 тисяч.

Падіння ВВП у другому кварталі 2020 року становило 11,4% до аналогічного періоду 2019 року. У першому кварталі падіння становило 1,3%.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!