Політична реклама

Мінімальні ціни на цукор планують скасувати

1104 0
Кабмін ухвалив законопроект "Про внесення змін до закону "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру".

Згідно з цим документом, буде вдосконалено механізм державного регулювання виробництва цукру, скасовано мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор квоти "А", - повідомляє прес-служба Міністерства агрополітики.

Також буде вдосконалено механізм державного регулювання виробництва цукру через квотування та встановлено порядок використання понадквотового цукру.

При цьому передбачено лише грошову форму розрахунків між учасниками бурякоцукрового комплексу.

"Відтак, ухвалення цього законопроекту допоможе створити в Україні умови для ефективного функціонування та розвитку цукрової галузі. Окрім того, буде забезпечено захист внутрішнього ринку цукру та національного товаровиробника", - йдеться у повідомленні.

Основна причина такої динаміки - перевиробництво цукру в Україні, яке спостерігається вже другий рік поспіль: при обсязі внутрішнього споживання цього продукту на рівні 1,8-1,9 мільйона тонн на рік, в 2011 році в країні було вироблено 2,3 мільйона тонн, а в 2012 році - 2,1 мільйона тонн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!