Міністерство культури більше не купуватиме тварин державним циркам

2704 0
У міністерстві мають створити робочу групу, яка розробить план виведення тварин із державних цирків.
Фото: ua.tv

Фото: ua.tv

Міністерство культури України не буде закупляти тварин державним циркам. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

«Тиждень тому я мав персональну зустріч із міністром культури. Готувався до тривалої дискусії та обміну аргументами, втім досить швидко ми з Володимиром Бородянським зійшлися на думці, що українські цирки мають бути без тварин. Вже зараз Мінкульт припиняє купувати нових тварин та створює робочу групу, що має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків», – написав він.

Читайте також: Чому захист прав тварин – це важливо і зовсім не смішно

Натомість Володимир Бородянський написав, що Україна якнайшвидше має стати державою, в якій не буде цирку з тваринами.

Додамо, що державний цирк у Львові розташований на вулиці Городоцькій. За останні роки почастішали акції зоозахисників, які вимагали заборонити цирк із тваринами. Після цього деякі цирки таки почали відмовлятись від використання тварин у своїх шоу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!