Міністерство освіти хоче скасувати оцінки для учнів початкових класів

2170 0
У новому проекті закону «Про освіту» буде прописана структура початкової школи, згідно з якою оцінювання учнів буде розпочинатись у 3-му класі. Про це під час проведення освітньої дискусії, що відбулась у рамках фестивалю управлінської майстерності «Kyiv EdFest», повідомив заступник міністра освіти Павло Хобзей.
фото: ednist.info, intellect-school, styknews.info

фото: ednist.info, intellect-school, styknews.info

За його словами, початкова школа матиме два цикли: перший – це 1-й та 2-й клас, де навчання буде наближене до дошкільної освіти, не матиме системи оцінювання і домашніх завдань. Другий цикл - це 3-й та 4-й клас, де навчання передбачатиме оцінювання учня.

«Дитина повинна йти до школи з радістю та зацікавленістю у навчанні», – підкреслив заступник міністра.

Читайте також: Що не так у наших школах?

Також Хобзей зазначив, що батьки цікавляться саме початковою школою, оскільки це старт у навчальному процесі дитини. Саме тому, за словами заступника міністра, необхідно враховувати дві важливі речі: підготовку вчителя та зміст навчальних програм.

«Для того, щоб відбулися зміни, і щоб суспільство повірило, що ми дійсно будуємо нову школу – треба стартувати у вересні 2018 року із змінами у двох найважливіших для батьків освітніх сферах: початковій і профільній старшій школі», - зауважив Павло Хобзей.

Читайте також: Бізнес, батьки та вчителі: як змінити шкільну освіту у Львові. Відео

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!