Українцям рекомендують тимчасово утриматися від поїздок до італійських провінцій

2522 0
Органи влади Італії запровадили карантин повністю у десятьох муніципалітетах.
фото: www.rbc.ua

фото: www.rbc.ua

Через загострення епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у північних регіонах Італії коронавірусу, Міністерство закордонних справ рекомендує українцям тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт, де є найбільший ризик зараження. Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за кулісами протестів

Українцям, які продовжують перебувати в цих регіонах, радять бути більш уважними та обережними, уникати відвідання уражених вірусом провінцій, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої консульської установи України або зареєструватися на веб-ресурсі.

Органи влади Італії запровадили карантин повністю у десятьох муніципалітетах регіону Ломбардія провінції Лоді – Касалпустерленго, Кодоньо, Кастільоне-д’Адда, Фомбіо, Малео, Сомалія, Бертоніко, Терранова-де-Пасеріні, Кастельгерсундо і Сан-Фіорано, а також – муніципалітеті Во ‘Еуганєо в провінції Падуя, регіоні Венето.

Читайте також: Евакуація українців з Китаю. Хвилювання і шок

Громадян України, які планують подорож до Італії або наразі перебувають в країні, просять слідкувати за рекомендаціями, розробленими МОЗ Італії, а саме:

  • Регулярно і ретельно мити руки (щонайменше впродовж 20 секунд, водою і милом або дизенфікуючими для рук спиртовмісними (60%) засобами;
  • Уникати близьких контактів із особами, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань (триматися на відстані щонайменше 1 м від осіб, які кашляють чи пчихають);
  • Не торкатися руками очей, носа і рота (у разі контакту із зараженою поверхнею руки можуть передавати вірус до тіла);
  • Прикривати паперовою хустинкою рот і ніс, коли кашляєте чи пчихаєте;
  • Користуватися антивірусними препаратами чи антибіотиками слід лише у разі, якщо вони прописані лікарем;
  • Регулярно протирати поверхню (на робочому місці, у квартирі тощо) хімічними дезінфікуючими засобами;
  • Використовувати маску у разі підозри захворювання або при допомозі хворим;
  • Не вважають небезпечними товари, виготовлені у Китаї чи пакунки, отримані з Китаю;
  • У разі підвищеної температури тіла, кашлю, утрудненого дихання або при поверненні з Китаю впродовж періоду, що не перевищує 14 днів, телефонувати на номер «гарячої» лінії 15-00;
  • Домашні тварини наразі не ідентифіковані як поширювачі нового коронавірусу (на цей момент немає підтвердженої інформації, що, наприклад, коти і собаки можуть заразитися коронавірусом; при цьому рекомендують завжди мити руки після контакту із тваринами).

 

Як пізніше стало відомо, генеральне консульство України в Мілані, за погодженням з МЗС України, з 25 лютого ц.р. призупиняє прийом громадян та видачу документів. Прийом громадян буде відновлено після отримання відповідних рекомендацій від регіональних органів влади Ломбардії, про що буде своєчасно повідомлено

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!