Міністр інфраструктури анонсував будівництво євроколії Київ – Львів – держкордон

2163 0
Урядовці кажуть, що до 2030 року стануть звичними подорожі залізницею зі швидкістю 350 кілометрів на годину.
Photo by Anton Darius on Unsplash

Photo by Anton Darius on Unsplash

Перша залізнична лінія зі швидкістю руху до 250 км/год з’єднає державний кордон з Польщею та місто Львів (станція Скнилів). Про це сьогодні під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте також: Великий план залізниці або Чи потрібна нам євроколія до Скнилова?

«Перша залізнична лінія зі швидкістю руху до 250 км/год з’єднає державний кордон з Польщею та місто Львів (станція Скнилів) з можливістю продовження лінії до Києва і подальшою розбудовою по Транс’європейській транспортній мережі TENT-T.

Проєкт передбачає будівництво інфраструктури для обслуговування поїздів типу InterCity та контейнерних перевезень у напрямку Європейського Союзу», – розповів Владислав Криклій.

За його словами, проєкт планують реалізувати з допомогою міжнародних партнерів.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

Міністр каже, що до 2030 року звичними стануть подорожі залізницею зі швидкістю 350 кілометрів на годину.

«Загальна довжина колій, яку планується збудувати для високошвидкісного залізничного руху на території України, близько 2 000 км. Це – десята частина довжини головних колій, які існують зараз в Україні», – зазначив Владислав Криклій.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!