Міністр культури подав у відставку

933 0
Для сфери державного управління – важлива сталість, послідовність, а не шарахання зі сторони в сторону, каже Олександр Ткаченко.
Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

Міністр культури Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він пояснив це тим, що рішення Кабміну забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну – є нелогічним. Також бюджет на культуру на 2022 рік є для нього неприйнятним.

При цьому Олександр Ткаченко зазначив, що Мінкультури вдалося без жодної копійки запустити програму #МандруйУкраїною, що в умовах дуже обмеженого фінансування запрацювала програма Велика Реставрація, за якою 57 об’єктів культурної спадщини отримали субвенцію з держбюджету на відновлення та реставрацію.

«Пропрацювавши 1,5 роки в міністерстві і порівнюючи це з понад 30-річним досвідом роботи саме в індустрії, маю право на оцінку ситуації. Робота в уряді все ж за відсутності командної роботи та наявності бюрократичних процедур – не є такою ефективною. Для сфери державного управління – важлива сталість, послідовність, а не шарахання зі сторони в сторону, прийняття рішень без обговорень та розуміння цілей, забивання цвяхів мікроскопами», – повідомив Олександр Ткаченко.

Олександр Ткаченко очолив Міністерство культури та інформаційної політики 4 червня 2020 року. Він приїжджав на Львівщину, коли, зокрема, оглядав дах монастиря капуцинів в Олеську, який обрушився.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!