Степанов сказав, що приватні лабораторії не робитимуть безкоштовно ПЛР-тести «людям із вулиці»

2658 0
У МОЗ пояснили, хто має право безкоштовно пройти ПЛР-тест у приватній лабораторії.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Мобільні бригади або медики лікарні проводитимуть забір матеріалу у людей із симптомами та підозрою на коронавірус і відправлятимуть у приватні лабораторії. Таким чином, МОЗ контрактуватиме відповідні лабораторії за проведені тести. Про це сьогодні, 10 жовтня, на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

При цьому він уточнив, що «людям із вулиці» безкоштовно ПЛР-тестування не проводитимуть.

Читайте також: МОЗ планує збільшити кількість тестувань на коронавірусну інфекцію

«Ми будемо контрактувати через лабораторні центри можливості приватних лабораторій. Наша мобільша бригада чи лікарня, яка здійснює забір, передаватиме у лабораторії, щоб там ці зразки протестували на обладнані. Це не означає, що приватні лабораторії просто будуть робити для людей з вулиці, скажемо так... Бо ми не зможемо проконтролювати», –сказав міністр.  

Він нагадав, що вчора, 9 жовтня, Кабмін ухвалив постанову про залучення приватних лабораторій до процесу тестування. МОЗ буде контрактувати через лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення самих тестувань. 

Читайте також: У світі почали використовувати нові тести на Covid-19. Що це і чи будуть вони в Україні

Нагадаємо, що Кабмін виділив додаткові 260 млн грн на збільшення кількості тестувань в Україні, з них 100 млн грн – це додаткові кошти лабораторним центрам на тестування. Ще 160 млн грн підуть на закупівлю додаткового обладнання для відповідних лабораторій.

До початку грудня МОЗ планує збільшити кількість ПЛР-тестів із 30-35 тисяч до 50 на добу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!