Мінкульт готує законопроєкт про заборону використання тварин у цирках

1470 0
7 державних цирків мають до 2021 року змінити свій репертуар.
Фото: ua.tv

Фото: ua.tv

Міністерство культури, молоді та спорту готує законопроєкт про заборону використання тварин у цирках з 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Мінкульту з посиланням на заступницю міністра Ірину Подоляк.

«У держави є політична воля, а в органах влади розуміння, що ми перестаємо з 2021 року використовувати тварин у цирках. Це питання мусить бути врегульоване законодавчо тому, що в іншому випадку ми ставимо в нерівні умови державні цирки і пересувні цирки. Ми переконані, що закон буде ухвалено, бо є великий запит суспільства», — каже вона.

Читайте також: Чому захист прав тварин – це важливо і зовсім не смішно

Законопроєкт уряд розробляє разом із двома парламентськими комітетами – екологічним і гуманітарним. Подоляк такоє каже, що заборона використання тварин у цирках є одним з етапів переходу до європейських практик гуманного поводження з ними.

За словами заступниці міністра, 7 державних цирків мають до 2021 року змінити свій репертуар. Зараз в них є 317 тварин, яких залучають до циркових шоу. Із цих 317 тварин 96 є у власності держави. Їх планують прилаштувати у різні громадські організації.

Читайте також: Введено кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

Нагадаємо, що Міністерство культури відмовилось купувати тварин державним циркам. Водночас у Львові планують створити реабілітаційний центр для диких тварин, яких експлуатували у цирку, та визнали неприпустимим експлуатацію тварин у цирках і дельфінаріях.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!