Мінкульт пропонує пом'якшити карантинні вимоги до масових заходів

991 0
В уряді пропонують пом'якшити карантинні вимоги у сфері культури та туризму.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Мінкульт пропонує пом'якшити карантинні вимоги у сфері культури та туризму. Зокрема, хочуть розширити можливості для проведення концертних, масових, культурних заходів, зняти часові обмеження для закладів громадського харчування та самоізоляції громадян України. Про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: У відомому закладі у Парку культури попри карантин влаштували багатолюдну вечірку

Крім того, хочуть дозволити перетин українського кордону іноземцям з документом, що підтверджує повний курс вакцинації від Covid-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених.

«Плануємо, що ці або окремі з цих пунктів діятимуть за умови негативного тесту на Covid-19 або ж за наявності документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від коронавірусу у відвідувачів, організаторів. Ми прагнемо гарних умов для роботи закладів у сфері культури, туризму і гостинності», – повідомив Олександр Ткаченко.

Читайте також: У Львові склали адмінпротокол на організаторів людного концерту в центрі міста

Нагадаємо, що у Львові відбудеться Міжнародний джазовий фестиваль «Leopolis Jazz Fest» з 24 до 28 червня. Уже відома програма концертів на сцені ім. Е. Рознера. 

Продаж квитків на фестиваль розпочнеться з 31 травня. Десятий ювілейний фестиваль проходитиме у звичному форматі з певними обмеженнями. 

Організатори фестивалю повідомили, що вхід на подію можливий за наявності ПЛР-тесту з негативним результатом. Для відвідувачів партеру необхідно зробити тест за власний рахунок, який буде дійсний на 72 години. Для фан-зони та пікнікових зон потрібен експрес-тест, який можна зробити безкоштовно, і він буде дійсним на 48 годин. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!