Мінкульт пропонує встановити правила щодо контенту медіа

1614 0
За два тижні уряд планує представити допрацьовану концепцію законопроєкту про дезінформацію.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Законодавство щодо інформації має встановлювати правила контенту медіа. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, інформує Громадське.

«Я не вважаю, що ми маємо регулювати прибутковість чи неприбутковість медіа, а регулювати контент. Тобто законодавство має встановлювати правила щодо контенту. Інформації про прибутковість у нас немає», – каже він..

Він також додав, що за два тижні уряд планує представити допрацьовану концепцію законопроєкту про дезінформацію.

«Це законопроєкт складається із кількох частин: із підсилення захисту журналістів, з'явиться механізм індексування достовірності медіа. Це багатошарове питання, а не лише про дезінформацію», – пояснив міністр.

Додамо, що президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до кінця року розробити законопроєкт про вимоги та стандарти новин. Це спровокувало обурення в медійному середовищі. Пізніше пояснили, що Кабмін не буде визначати стандарти новин, а окреслить різні види інформації, зокрема дезінформації та небезпечної інформації.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!