Київ

Мінкульт судиться за земельну ділянку, що належить університету імені Карпенка-Карого

1287 0
Розгляд апеляційної скарги відбудеться 6 березня.
Університет імені І. К. Карпенка-Карого. Фото: МКІП

Університет імені І. К. Карпенка-Карого. Фото: МКІП

Північний апеляційний суд Києва розгляне справу про відчуження земельної ділянки університету імені І. К. Карпенка-Карого. Про це повідомляє пресслужба МКІП.
 
Йдеться про відчуження державного нерухомого майна та земельної ділянки державної форми власності на вул. Євгена Коновальця, 18. Її користувачами наразі є Київський національний університет театру кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та ДП «Укркінохроніка». Вони ж, своєю чергою, належать до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України.
 
МКІП закликає громадськість підтримати позицію щодо недопущення відчуження земельної ділянки. 
 
Розгляд апеляційної скарги відбудеться 6 березня.
 
Нагадаємо, у 2004 між Укркінохронікою та ПАТ «Зодча Діадема» було укладено договір про інвестування реконструкції студії з надбудовою головного корпусу для офісних приміщень та будівництво житлового комплексу. Документ передбачав, що забудовник погасить заборгованість кіностудії та проведе її ремонт, а натомість отримає право побудувати на території студії житловий комплекс. 
 
Однак МКІП, без згоди якого була укладена угода, та прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним. 
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!