Міноборони відреагувало на вибух на військовому аеродромі окупантів у Криму

1928 0
Пожежа «може бути використана країною-терористом в інформаційній війні».
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

Міністерство оборони України не може встановити причину займання, яке призвело до вибухів на території військового аеродрому в Криму. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці міністерства.

Читайте також: У центрі Львова покажуть виставку російської військової техніки, яку знищили ЗСУ

«Міноборони України не може встановити причину займання, однак вкотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях», – йдеться у повідомленні.

Міноборони також зазначає, що пожежа «може бути використана країною-терористом в інформаційній війні», і не виключено, що окупанти «випадково» знайдуть якісь «шеврони», «візитки» або навіть «ДНК».

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що «демілітаризація рф – неодмінна частина гарантування глобальної безпеки».

«Майбутнє півострова Крим – бути перлиною Чорного моря, національним парком з унікальною природою та світовим курортом. Не військовою базою для терористів. Усе тільки починається», – каже Михайло Подоляк.

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому. В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки».

У Сакському районі оголосили евакуацію населення. російські медіа повідомляють про приблизно 30 евакуйованих із будинків поряд з аеродромом. Їх мають розселити у пансіонатах і готелях.

Окупанти повідомили про 5 поранених та 1 загиблого внаслідок вибухів. Окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «ситуація локалізована та перебуває під контролем».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!