ЗМІ пишуть про закупівлю продуктів для військових за завищеними цінами. У Міноборони спростовують

1453 0
Поширення неправдивих відомостей розслідуватиме СБУ.
Фото умовне

Фото умовне

У Міноборони України спростували інформацію про те, що закупівля продуктів для військових відбувається за завищеними цінами. Наразі готують звернення в СБУ, щоб провести розслідування щодо поширення неправдивих відомостей.

Джерело: Міноборони України

«Відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману», – зазначити в міністерстві.

Міністр оборони Олексій Резніков вчора, 21 січня, звернувся до Голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням невідкладно провести засідання Комітету та заслухати вичерпну інформацію щодо порядку, обставин та результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участі представників НАБУ та ДБР.

Додамо, що інформація про закупівлю харчів для військовослужбовців за завищеними цінами з'явилася вчора у ЗМІ. Зазначалось, що продукти харчування для воїнів закупляють у двічі-тричі дорожче, ніж в магазинах Києва. За даними ZN.UA, Міноборони уклало угоду вартістю 13,16 млрд грн на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у далеких від лінії зіткнення Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях. Згідно з угодою, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині Києва зараз близько 7 грн за штуку, картоплю замовили по 22 грн за кілограм, проте роздрібна ціна в магазині становить 8–9 грн. Зокрема, у 2021 році, ціни в контракті на харчування бійців у цих же областях були такі: яйця по 3,6–3,9 грн за штуку, картопля — 10,56 грн.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!