Міноборони закупить нові моделі взуття для військовослужбовиць

1490 0
Навколо взуття військовослужбовиць розгорівся скандал після публікації фото з репетиції параду, на яких вони марширували в туфлях на високих підборах.
Фото: Алексей Арестович/Facebook

Фото: Алексей Арестович/Facebook

Військовослужбовиці на параді до Дня незалежності маршируватимуть в інших туфлях — зі шнурками і нижчим підбором. Про це розповів міністр оборони України Андрій Таран під час засідання Кабінету міністрів 7 липня, – передає НВ.

За словами Тарана, минулого тижня розробили новий зразок туфель, бо взуття на високих підборах «дійсно незручне». Шнурки не дають їм впасти з ноги під час ходьби і дозволяють враховувати різну повноту стопи. Також у нових туфель «набагато менший підбор». Міністр висловив надію, що найближчим часом виготовлять експериментальне взуття для комплектації «коробки» військовослужбовиць, а пізніше цю модель зможуть прийняти за основу і видаватимуть її всім жінкам-військовим.

Читайте також: Українським дівчатам дозволили навчатись у військових ліцеях

«Наказ щодо встановлення форми одягу для військовослужбовиць, який передбачав саме такі туфлі, було ухвалено ще в 2017 році. Це звичайні жіночі туфлі для парадної форми одягу», – додав міністр, коментуючи скандал.

Нагадаємо, що навколо взуття військовослужбовиць розгорівся скандал після публікації фото з репетиції параду, на яких вони марширували в туфлях на високих підборах. Пізніше міністр оборони Андрій Таран запевнив, що жінки-військовослужбовці не маршируватимуть у цьому взутті.

У Міноборони пояснили, що парадна форма одягу військовослужбовиць передбачає підбори – її затвердили наказом Міноборони від 20 листопада 2017 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!