Учні шкіл та коледжів отримають безкоштовний доступ до електронних підручників

1620 0
Також міністерство освіти створить резерв таких підручників, щоб була змога забезпечити потребу в них українців за кордоном.
Фото: akcent.org.ua

Фото: akcent.org.ua

Учора, 23 січня, Кабінет міністрів України затвердив новий порядок забезпечення підручниками учнів та вчителів. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Відтак, держава безкоштовно забезпечуватиме учнів та вчителів не тільки паперовими підручниками, а й електронними. Ідеться і про електронні версії паперових підручників у форматі pdf, і про електронні підручники та підручники з аудіосупроводом, каже міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Читайте також: Мама у фартушку, дідусь із пасікою. Як виглядає типова родина в цьогорічних букварях

Доступ до е-підручників, право використання яких придбано державою, учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу. За словами Лілії Гриневич, уже майже готове ядро платформи.

Окрім того, у новому порядку зазначається, що безкоштовно підручники отримуватимуть не лише школярі та учні профтехучилищ, а й студенти коледжів і технікумів. Педпрацівники отримуватимуть, окрім підручників, і навчально-методичну літературу.

Читайте також: Українські вчителі можуть безкоштовно пройти онлайн-курс домедичної допомоги. Деталі

Також у документі ідеться про те, що необхідний наклад підручників розраховуватиметься на найбільшу кількість учнів на 5-річний період їхнього використання. Тобто видання підручників і посібників здійснюватиметься один раз на 5 років з розрахунку 120% відповідно до потреби, а для учнів з особливими освітніми потребами — з розрахунку 160% від їхньої прогнозованої кількості.

Читайте також: В Україні для вчителів розробили курс із безпеки в інтернеті

Уперше на рівні Уряду передбачено формування резервного фонду підручників. За рахунок цього, зокрема, забезпечуватимуть потреби закордонних українців: з української мови та літератури до 1000 примірників; з інших предметів українською мовою до 300 примірників кожної назви; серії «Шкільна бібліотека» до 500 примірників з кожної назви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!