Міносвіти відправляє школи на ковідні канікули до 30 жовтня. Головне за минулу добу

4914 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Maximilian Scheffler for unsplash

Фото: Maximilian Scheffler for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністерство освіти нині надішле рекомендаційні листи до всіх закладів загальної середньої освіти щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня.

Читайте також: Єдина надія на подолання пандемії. Чи все так просто з вакциною проти Covid-19

А закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) буде рекомендовано перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків.

Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням рекомендацій МОЗ.

Окрім того, як повідомив голова медичного комітету Верховної Ради Радуцький, у червоних та помаранчевих зонах запроваджують обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. «З 22:00 заклади мають зачинятись. Масові «гулянки» завершились», – заявив він.

Читайте також: Топ-5 проблем Львова. Кандидати на голову Львівської ОТГ дадуть відповідь, як вони їх вирішуватимуть

У Києві, Одесі та Маріуполі і розпочинають підготовку до розгортання тимчасових госпіталів. Відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, готують до прийняття хворих на Сovid-19. До роботи в інфекційних відділеннях залучатимуть інтернів та студентів старших курсів медвишів.

Міністр МОЗ Степанов заявив, що приватні лабораторії не робитимуть безкоштовно ПЛР-тести «людям із вулиці».

Лікар із Почаєва Іван Венжинович, обличчя якого з’явилося на тисячі білбордах по всій країні зі словами «Дякую за життя», помер від Covid-19. Чоловікові був 51 рік, ПЛР-тест на коронавірус показав негативний результат.

Читайте також: Яка різниця, що в лікарні немає місць, якщо дорога до неї освітлена

МОЗ Франції повідомило про 26 896 нових випадків Covid-19, з початку року загальна кількість хворих  –718 873.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 411 хворих (202 за попередню). Разом 22 588. Одужали – 8 740 особи (+ 204 за дві доби), померло – 624 (+ 13).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 8 801 осіб (4 768 за попередню). Загальна кількість 261 034 пацієнтів. Одужало – 113 507 (2 857 за дві доби), померло – 4 972 особи (+202).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 27 497 осіб (плюс 1 034 за дві доби), Харківська – 24 445 (+ 1 103), Львівська – 22 588 (+ 411) та Одеська області – 16 605 (+ 498 за дві доби).

Читайте також: Що обіцяють Садовий і Синютка зробити для вирішення транспортної проблеми. Аналіз програм

Освіта. У школах Львова та області через соцмережу TikTok учні почали повторювати дивні ритуали із використанням символу сатани. Батьків закликають проговорити з дітьми про такого роду «розваги» і застерегти їх від подібної практики.

Насильство в Білорусі. В ході акцій протесту в Білорусі у неділю силовики неодноразово застосовували водомети, шумові гранати. Затримано 602 особи, серед них журналісти. Більшість – в Мінську, а також у Бобруйську, Гродно, Солігорську, Бресті, Могильові, Гомелі, Вітебську та Ліді. ЗМІ пишуть, про омонівців та «тітушок», які били людей з особливою жорстокістю.

Читайте також: Зробити поле для гольфу своїми силами? Подорож до амбітної та історичної Сколівщини

Очищення суддів. «Венеційська комісія» надала Україні рекомендації щодо перезавантаження роботи Вищої ради правосуддя. Зокрема, у цьому має взяти участь незалежна від неї комісія, до складу якої мають входити міжнародні експерти. «Питання доброчесності членів ВРП має бути вирішено без зволікань»,  наполягають у комісії.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!