Міносвіти вперше оприлюднило кількість місць держзамовлення у вишах

2642 0
На сайті Міністерства освіти і науки України доступна інформація про кількість місць державного замовлення у навчальних закладах. Експерти наголошують, що таку інформацію відкрили вперше.
Фото: mon.gov.ua

Фото: mon.gov.ua

Наприклад, за даними на сайті МОН, у Львівській області є замовлення на прийом понад 13,5 тис. абітурієнтів до професійно-технічних навчальних закладів. Уся інформація подана по областях (населених пунктах) та навчальних закладах.

Інформація щодо держаного замовлення на сайті МОН стосується кваліфікованих робітників і молодших спеціалістів (ПТУ), молодших спеціалістів (коледжі та технікуми), бакалаврів (вищі навчальні заклади), спеціалістів, магістрів (вищі навчальні заклади), післядипломної освіти.

Експерт Центру досліджень суспільства Єгор Стадний написав у себе на Facebook, що таку інформацію оприлюднено вперше: «На сайті МОН виставлені результати конкурсного розподілу обсягів державного замовлення між ВНЗ. Хочу нагадити, що це вперше в історії, коли ця інформація виставляється на сайті МОН. Ще рік тому громадськість через суд не могла добитись оприлюднення цих даних. Водночас треба звикнути, що така публічність – це нормальна практика, тобто нічого надзвичайного».

Нагадаємо, 11 липня приймальні комісії розпочали прийом заяв на вступ до вищих навчальних закладів України. Прийом документів триватиме впродовж трьох тижнів і завершиться 1 серпня о 12:00. Подавати документи можна до 5 вишів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!