Міносвіти затвердило прохідний бал для вступників на бюджет у 2020 році

17953 0
Для різних спеціальностей він буде своїм.
ілюстративне фото: Unsplash

ілюстративне фото: Unsplash

Міністерство освіти та науки України затвердило мінімальний конкурсний бал для вступу на бюджетну форму навчання у заклади вищої освіти у 2020 році. Про це ідеться в наказі про умови прийому до ЗВО у 2020 році, пише Освіта.ua.

Так, мінімальний конкурсний бал для вступників, які претендуватимуть на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), становить не менше 125 балів за результатами творчого конкурсу.

Читайте також: «Менше університетів». Найважливіше про реформу вищої освіти

Абітурієнти, які хочуть вступити на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія», з другого та третього конкурсних предметів мають набрати не менше, ніж 150 балів.

Конкурсний бал для вступу на основі повної загальної середньої освіти за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» має становити не менше 130 балів.

Конкурсний бал для вступу на спеціальності галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» і «Міжнародні відносини» має бути не меншим за 140 балів.

Читайте також: Викладачі-інноватори. Історії двох професорів, які по-новому вчать студентів

Якщо обрана абітурієнтом спеціальність не входить до цього переліку, то його конкурсний бал має бути не менше 125. Інакше його не допустять до конкурсу на бюджет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!