Мінрегіонбуд пропонує прибрати із судових зал металеві ґрати для підсудних

1732 0
Їх пропонують замінити на скляні огорожі.
Фото: 24tv

Фото: 24tv

Міністерство регіонального розвитку пропонує замінити металеві ґрати у залах судових засідань на огорожі з металу і скла, як в європейських країнах. Про це у Фейсбук повідомляє заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: На АЗС пропонують встановлювати зарядки для електрокарів

Пропонується внести зміни до ДБН: виключити норматив щодо металевих ґрат та передбачити обов’язковість захисної металевої конструкції, облаштованої ударотривким або навіть куленепробивним склом.

«Крім цього, у разі розгляду особливо резонансних справ, пропонується посилювати заходи безпеки для учасників судового процесу, зокрема, обов’язково передбачати облаштування хоча б однієї зали судового засідання додатковою перегородкою зі скла та металу, яка відокремлюватиме місця для відвідувачів від місць для складу суду та утримання підсудних», – каже Лев Парцхаладзе.



Він зазначає, що також потрібно переглянути вимоги до облаштування сучасних та безпечних конвойних приміщень (камер/боксів) для тримання підсудних під вартою до і після судових засідань: площі цих приміщень, вентиляції, освітлення, забезпечення питною водою тощо.

Читайте також: У кожній лікарняній палаті пропонують встановлювати душ і туалет

«Чинні норми ДБН щодо судів є дуже застарілими. Ми ж повинні йти цивілізованим європейським шляхом і будувати ці приміщення за сучасними вимогами щодо дотримання прав і свобод людей і з повагою до людської гідності», – говорить урядовець.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, що використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!