Мінрегіонбуд пропонує спростити процедуру отримання земельної ділянки

2216 0
Зараз для цього потрібно зібрати 54 документи і чекати від 9 місяців до двох років.
ілюстративне фото: Дебет-Кредит

ілюстративне фото: Дебет-Кредит

У Мінрегіонбуді пропонують напрацювати механізм для спрощення процедури з отримання земельної ділянки. Про це повідомляє заступник керівника міністерства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Зараз, за словами урядовця, щоб оформити землю, потрібно зібрати 54 документи і чекати від 9 місяців до 2 років.

Читайте також: Як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави. Інструкція

«Це велике адміністративне навантаження на наших громадян і зайве затягування процедур, яке, окрім всього, стримує розвиток економіки та перешкоджає залученню нових інвестицій. Тому зараз спільно з профільними відомствами та експертами вивчається можливість оптимізації цієї послуги», – каже Лев Парцхаладзе.

За дорученням віце-прем’єра Геннадія Зубка профільні міністерства та служби мають вивчити іноземний досвід та придумати механізм, що передбачатиме можливість безоплатної приватизації землі і передачі у користування або продаж із земель державної або комунальної власності.

Читайте також: Мені – така, а комусь – краща? Чому не варто виділяти землю учасникам АТО

Для цього чиновники мають встановити вичерпний перелік документів для отримання послуги та можливість робити з цього приводу єдине онлайн-звернення. Також необхідно скасувати 51 паперовий документ і запровадити електронні сервіси в цій галузі. Окрім того, каже Лев Парцхаладзе, необхідно надати можливість місцевим органам влади здійснювати держреєстрацію земельних ділянок та скасувати необхідність отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та запровадити добровільне попереднє погодження її розташування. Також в ініціативі ідеться про удосконалення процедури нормативної грошової оцінки земельної ділянки та обмеження термінів підготовки та проведення процедур.

За підрахунками експертів, зазначає урядовець, після цього термін отримання послуги може скоротитися в цілому у 10 разів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!