Мін'юст подав апеляцію на рішення щодо скасування нового правопису

889 0
Позивачі у цій справі стверджували, що уряд порушив їхні права, свободи та інтереси.
Фото: Burlaka.com.ua

Фото: Burlaka.com.ua

Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу до Шостого апеляційного адміністративного суду у справі про скасування Окружним адміністративним судом нового українського правопису. Про це повідомляє пресслужба Мін'юсту.

Читайте також: Окружний суд Києва скасував постанову про новий український правопис. Доповнено

«Ми вважаємо незаконним відповідне рішення ОАСК та почали процедуру його оскарження в апеляційній інстанції. На підставі норм Закону «Про Кабінет міністрів», уряд наділений повноваженнями щодо забезпечення проведення держполітики у сфері розвитку та функціонування державної мови у всіх галузях, а також повноваженнями щодо спрямування та координації роботи міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у вказаній сфері», – розповіла заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

У Мін'юсті також зазначають, що позивачі у цій справі не навели жодних доказів того, що цією постановою уряду були порушені їхні власні права, свободи та інтереси.

Читайте також: Пів яблука та ирій. Що змінює новий український правопис

Нагадаємо, нову редакцію українського правопису в Україні затвердили 22 травня 2019 року. У січні 2021 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною та скасував постанову Кабміну про запровадження нового українського правопису. Його було скасовано за позовом учениці 7 класу з Херсону, яку представляє адвокат Ільченко, та ГО «Правова держава», яку очолює адвокат Кравець. Кравець фігурує на плівках із кабінету голови ОАСК Вовка, де його ГО використовують для подачі позовів та заяв, у яких зацікавлений сам Вовк.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!