Мін’юст запровадив нову послугу для ув’язнених

1172 0
Відтепер у львівській в’язниці засуджені можуть здійснювати платні дзвінки та користуватися інтернетом.
Фото: Мін

Фото: Мін'юст

Міністерство юстиції запустило нову послугу для засуджених, які відбувають покарання у в’язницях. Ув’язненим дозволили здійснювати платні телефонні дзвінки та користуватися мережею Інтернет, але з обмеженням контенту. Серед установ, де впровадили таку опцію, є тюрма на вул. Городоцькій у Львові. Про це повідомляють на Facebook-сторінці міністерства.

Також оприлюднені тарифи таких послуг. Зокрема, у ДУ «Львівська установа виконання покарань (№ 19)» встановлені такі розцінки:

  • 15 хвилин розмови – 17,5 грн
  • телефонні розмови на місяць – 1070,6 грн
  • 15 хвилин Інтернету – 32,5 грн
  • Інтернет на місяць (планшет) – 282,6 грн

 

Як повідомляють у Мін’юсті, таке нововведення надасть можливість ув‘язненим спілкуватися з рідними (надважливо для ресоціалізації), забезпечить дотримання прав людини, усуне корупцію на «контрабандних» телефонах, дозволить поповнити кошти спецфонду. Крім того, що важливо з міркувань безпеки у період пандемії, це зменшить кількість фізичних зустрічей.

Крім в’язниці у Львові, таку послугу ввели також в установах Києва, Харкова, Житомира, Одеси, Хмельницького та Черкас. Наступного тижня така опція стане доступною у слідчих ізоляторах Запоріжжя, Маріуполя, Кривого Рогу, Рівного, Чорткова та Чернігова.
 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!