Мін’юст запустив додаток із безкоштовною правовою допомогою

1529 0
Додаток ще планують доопрацювати, втім уже його можна завантажити у Play Market та App Store.
фото: cdn0.dailydot.com

фото: cdn0.dailydot.com

Міністерство юстиції запустило новий мобільний додаток «Безоплатна правова допомога». Про це на брифінгу повідомила заступник міністра юстиції Валерія Коломієць.

За її словами, вперше стало зрозуміло, що це дуже потрібний інструмент, на початку карантину, - коли збільшилися рівень і кількість звернень до системи безоплатної правової допомоги, «на наш сайт, на наш месенджер на Facebook».

«Тепер просто одним дотиком ви можете отримати консультацію, можете отримати правову підтримку і роз’яснення ваших прав і обов’язків», – уточнила Валерія Коломієць.

У Мін’юсті також працюють над тим, щоб було якнайлегше подати документи для отримання безоплатної правової вторинної допомоги, тобто, фактично адвоката, який представлятиме особу в суді.

Цей додаток дозволяє перевірити, чи може людина отримати безкоштовний захист або представництво своїх інтересів у суді, а також можна замовити адресну правову допомогу – це коли людина у зв’язку з обмеженими можливостями пересування може зателефонувати і попросити, щоб до неї приїхали юристи центрів.

Додаток ще планують доопрацювати, втім уже його можна завантажити у Play Market та App Store.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!