Міська лікарня у Мостиськах отримала сучасне медичне обладнання

2007 0
Повна вартість проєкту становить 28 000 євро.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

На Львівщині завершилась реалізація проєкту «Закупівля медичного обладнання для міської лікарні у Мостиськах», фінансованого з програми «Польська допомога» за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща. У межах чергової хвилі децентралізації Мостиська громада минулого року взяла на баланс колишню районну лікарню. Будинок перебував у поганому стані, а Лікарні не вистачало також обладнання, особливо у пологовому відділенні. Народжувати мешканки Мостиськ їздили до Львова або закордон.

Громада розпочала пошук зовнішніх джерел фінансування, залучивши також польську національну меншину. На прохання про допомогу відгукнулося Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові.

«Реалізація проєкту дасть можливість забезпечити мешканців громади якісними медичними послугами, а КНП «Мостиська міська лікарня» отримає нові можливості у діагностиці та лікуванні», – каже голова Мостиської громади Мирослава Пельц.

У результаті міська лікарня отримала реанімаційний столик, пульсоксиметр неонатальний, професійний глюкометр, цистоскоп у комплекті STORZ, апарат CPAP, маски для неінвазійної вентиляції легень DRAGER розміром L і M, набір операційних інструментів, візуалізатор вен, світильник LED пересувний, пристрій неонатальний для фототерапії та біохімічний напівавтоматичний аналізатор. Повна вартість проєкту – 28 000 євро.

«Підтримка процесу децентралізації та реформи охорони здоров’я це одні з найважливіших пріоритетів «Польської допомоги» цього року. Цей проєкт поєднує ці два напрямки. Нас вразив рівень співпраці влади громади з польською меншиною, наскільки збігаються інтереси та бачення спільного майбутнього. Сподіваємося, що обладнання буде служити розвитку громади та благополуччю її мешканців», – говорить Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

Додамо, що проєкт реалізували спільно з Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові, Мостиською міською радою Львівської області та Мостиським відділенням «Товариства польської культури Львівщини».

Для довідки

«Польська допомога» – це програма польського співробітництва в галузі розвитку, що реалізується Міністерством закордонних справ Республіки Польща у співпраці з органами державного управління, громадськими організаціями та місцевими структурами країн-партнерів, а також активність у заходах міжнародних організацій.

Найвищою метою Польської допомоги є підтримка сталого розвитку суспільства та економіки в країнах, що розвиваються, реалізація ініціатив, спрямованих на зменшення бідності, поліпшення стану здоров'я населення, підвищення рівня освіти та професійної кваліфікації жителів, підтримка процесів демократизації та державних реформ, побудова сучасних державних інститутів, сприяння розвитку прав людини та підтримки громадянського суспільства. Україна є однією з пріоритетних країн для реалізації концепції програми.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!