Міська рада легалізує підпільний цвинтар на захопленій землі в Рясному

1544 0
Членам садово-городнього кооперативу, на ділянки яких захопили під поховання, найімовірніше виділять нові землі.
фото: ілюстративне/unsplash.com/Edward Howell

фото: ілюстративне/unsplash.com/Edward Howell

Львівська міська рада планує легалізувати підпільний цвинтар у мікрорайоні Рясне. Мешканці району захопили землі садовогороднього кооперативу і ховають там померлих, міська рада планує впорядкувати поховання на цій території. Про це під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради повідомив директор департаменту ЖКГ Олександр Одинець.

Читайте також: Окремий світ, або Все, що треба знати про поховання у Львові

«Ми напрацювали проєкт рішення виконкому. Воно встановить механізм, як навести порядок на цій території і взяти її під контроль міста. Невдовзі ми приєднаємо цей цвинтар і легалізуємо його. Там буде господарювати наше комунальне підприємство», – зазначив він.

Олександр Одинець додав, що членам садово-городнього кооперативу, ділянки яких захопили під поховання, найімовірніше виділять нові землі.

Читайте також: Як умру, то спопеліте. Або львівський шлях до кремації

Нагадаємо, у вересні цього року у поліцію Львівщини надійшла колективна заява від учасників садово-городніх кооперативів про самовільне захоплення земель, розташованих у селі Рясне-Руське Львівського району. Як повідомили учасники кооперативу, на їхніх землях організували кладовище, де проводять захоронення померлих на комерційній основі.

Приватне кладовище організував голова громадської організації «Пам’ять». Кладовище близько десяти років розросталось впритул до старого ряснянцького цвинтаря. Займає близько 6 гектарів.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це трохи більше п’яти тисяч гривень) або арешт на строк до шести місяців.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!