Міська рада Львова також планує подати в суд на власника приміщення на Левицького

2247 0
Крім того, Личаківська районна адміністрація продовжить замуровувати вибитий вхід.
Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Фото: Андрій Москаленко / Facebook

Львівська міська рада планує подати в суд на власника приміщення на вулиці Левицького, 10, у якому самовільно пробили двері замість вікна. Відповідне рішення ухвалила адмінкомісія, яка контролює охорону історичної спадщини та штрафує за порушення на пам'ятках архітектури, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Ми або подамо зустрічний позов щодо того, щоб ця пам’ятка була збережена і приведена до попереднього стану, або ж просто позов про те, щоб цей підприємець відновив пам’ятку та ліквідував вибиття», — повідомив під час засідання адмінкомісії її голова, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Крім цього, адмінкомісія вирішила, що від завтра Личаківська районна адміністрація має продовжувати замурування вибитого входу, а управління охорони історичного середовища замовить комплексний проект відновлення будинку.

На засіданні також був присутній власник приміщення. За словами Андрія Москаленка, він не надав жодних інших документів у справі — лише документ про те, що звернувся до суду, аби притягнути до відповідальності управління охорони історичного середовища, Личаківську РА і Львівську міську раду за руйнування пам’ятки. Раніше власник приміщення надав довідку з БТІ, згідно з якою на місці вікна є вхід. Проте цю довідку видали 2 квітня, тобто вже після пробиття дверей на місці вікна.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Нагадаємо, 15 березня на вулиці Костя Левицького,10 власник квартири пробив двері у будинку, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. Тоді роботи разом із поліцією та ДАБІ зупинили. Втім цими вихідними мешканці повідомили, що пробивати двері у фасаді будинку продовжили. Їх знову зупинили за викликом поліції. 3 квітня адмінкомісія оштрафувала власника та орендаря на 1700 грн.

9 квітня Личаківська районна адміністрація за рішенням адмінкомісії замуровувала вибитий вхід на місці вікна в будинку на вул. Левицького, 10. Натомість співвласник приміщень викликав поліцію та унеможливив подальші роботи. Такаож він подав до суду на управління охорони історичного середовища ЛМР та заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!