Міська рада передала ЛОДА вивіз сміття

2758 0
Із остаточного проекту ухвали зник пункт про незадовільну роботу Садового.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Депутати міської ради після понад семигодинного обговорення в рамках робочої групи таки проголосували за проект ухвали «Про організацію вивозу твердих побутових відходів у місті Львові до 30.06 2019», згідно з якою Львівська ОДА отримує повноваження на вивіз та захоронення сміття зі Львова.

Цей документ ближчий до проекту ухвали, який напередодні проголосував виконком, а не до того, який сьогодні з’явився після зустрічі керівників фракцій  з головою ЛОДА.

Перед голосуванням голова фракції БПП «Солідарність» Петро Адамик наголосив, що варто відкласти голосування і продовжити роботу з представником ЛОДА до досягнення компромісу. Петро Адамик повідомив, що телефоном говорив із неназваним представником адміністрації і той запевнив, що у такому вигляді ухвала працювати не буде. Однак його пропозиція відкласти голосування не набрала необхідного числа голосів.

Читайте також: Львівська ОДА пропонує визнати роботу Садового незадовільною

У документі, за який проголосували 55 депутатів Львівської міської ради, не було пункту про визнання незадовільною роботи міського голови у царині поводження з відходами  і констатації про потребу негайного втручання в сміттєву кризу органів державної влади.

Згідно з ухвалою, Львівська міська рада до кінця червня 2019 року передає Львівській ОДА свої повноваження з вивозу відходів і передає у тимчасове управління ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Також ЛМР зобов’язується виділити до 10 липня 150 млн грн як компенсацію видатків перевізників. І ще 300 млн грн на цю ж таки ціль місто має передбачити в 2018 році, на першу половину 2019 року – ще 150 млн грн.

Читайте також: Як позбутися відходів і заробити гроші. Перелік пунктів прийому вторсировини у Львові

Також міська рада погодилася провести конкурс на визначення перевізників після того, як закінчаться чинні угоди з ними, на затвердження схеми санітарного очищення і та впровадження роздільного збору сміття.

Скоріш за все, на жителів Львова очікує перегляд тарифів на вивіз сміття – такий пункт також передбачено в ухвалі.

Серед проголосованих правок – аудит комунальних структур, які займаються вивозом сміття, чітке зважування кожної тонни відходів, які вивозять зі Львова та заборона розміщення ТПВ у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!