Міська рада подала до суду на власника вілли Бачевських

4131 0
Віллу перефарбували у сірий колір та прибудували до неї скляну споруду.
фото Людмила Красова

фото Людмила Красова

Львівська міська рада подала позов до Галицького районного суду про відновлення вілли Бачевських, що на вул. Вітовського, 35а. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Юридичний департамент нарешті зібрав всі докази, аби мати можливість подати позов до суду. Наші позовні вимоги – це заміна вікон та дверей на автентичні та демонтаж тієї скляної надбудови над входом», – каже вона.

Також, за словами Гелени Пайонкевич, за потреби питання про відновлення вілли Бачевських можуть винести на одне із пленарних засідань ЛМР. 

Читайте також: Що не так із фасадами львівських будинків

Нагадаємо, що минулого року адміністративна комісія при Львівській міськраді оштрафувала ПП «Кас Консалтинг», яке є теперішнім власником вілли Бачевського – пам’ятки архітектури місцевого значення на вулиці Вітовського, 35а. Роботи із заміни вікон у будівлі та перефарбування фасаду у сірий колір не були узгодженими.

Комісія ухвалила рішення оштрафувати власника будівлі – ПП «Кас Консалтинг» на 17 тис. гривень (мінімальний розмір штрафу для юридичних осіб). Своє рішення комісія пояснила тим, що власник погодився надалі узгоджувати всі роботи з мерією, а також, можливо, замінить раніше встановленні пластикові вікна.

За даними Youcontrol, основний вид діяльності ПП «Кас Консалтинг» – оренда й управління власними чи орендованими приміщеннями. Власницею фірми є Юлія Вакуленко.

Раніше у цьому приміщенні розміщувалось львівське відділення страхової компанії «Брокбізнес», власником якої є Віталій Хомутиннік – співголова депутатської групи «Відродження», колишній член Партії Регіонів. У 2016 році вони переїхали на вулицю Стрийську.

Зазначимо, що у 2004 році земельну ділянку на Вітовського 35а придбав за півмільйона акціонерний банк «Брокбізнесбанк». Тепер власником частини цієї земельної ділянки – зі сторони вулиці Зарицьких, є ТзОВ «Марконі». З 2017 року на території вілли ведуться будівельні роботи.

Для довідки

Вілла Бачевського – пам’ятка архітектури місцевого значення збудована у 1926 році. Архітектор – Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР – дитячий садок.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!