Міська рада затвердила програму «Львів науковий»

1667 0
Автори документу передбачають низку заходів для розвитку та промоції Львова як наукового та освітнього осередку, центру технологій та інновацій.
фото: tumblr, vkurse.ua.depositphotos.com

фото: tumblr, vkurse.ua.depositphotos.com

Заходи в рамках програми будуть зосереджені над наступними пунктами:

• позиціонування Львова як осередку освіти та науки, важливих наукових відкриттів, розвитку передових технологій та інновацій.;

• сприяння науковому, економічному та соціальному розвитку міста;

• створення позитивного іміджу закладів освіти, дослідницьких інституцій та вчених, збільшення зацікавлених осіб у творенні наукової кар’єри у Львові;

• розвиток сфери ділової гостинності у Львові..

До участі в Програмі будуть залучати видатних вчених,, економіки, політики і мистецтва, які проводитимуть свої лекції. Також у Львові планують відкрити науковий лекторій.

Читайте також: Технологія розуму: коли Львів стане Smart City?

Фінансове забезпечення програми здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті Львова для комунального підприємства “Львівське конференц-бюро“ на розвиток індустрії ділової гостинності Львова.

Нагадаємо, на 2016 рік було передбачено фінансування Програми у розмірі 500 тисяч гривень. З них 250 тисяч гривень – на конкурс соціально-наукових проектів та ще 250 тисяч гривень – на премії талановитим вченим.

Станом на травень 2017 у Львові року функціонують 16 наукових інститутів та товариств, 13 університетів, академій, 6 інститутів, 27 професійно-технічних училищ та коледжів. На початок 2015/2016 навчального року у Львові нараховувалось 113 тис. студентів вищих навчальних закладів різних акредитаційних рівнів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!