У Львові погано курсують маршрутки, бо мало скарг

5606 3
Безлад із громадським транспортом у Львові значною мірою спричинений інертністю львів’ян. Зокрема, в управлінні транспорту Львівської міської ради стверджують, що жорстких заходів щодо впливу на перевізників не застосовують, оскільки на роботу громадського транспорту у місті немає великої кількості скарг городян.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

Львів’яни доволі часто нарікають на незадовільну роботу перевізників у приватних розмовах та у соцмережах. Зокрема, найбільше львів’яни нарікають на недостатню кількість автобусів, що виходять на деякі маршрути, відтак, нерідко пасажирам доводиться пропускати кілька автобусів, щоби поміститися в один із них.

Ще одна поширена проблема - маршрутки не дотримуються встановленого  графіку, зокрема,  ввечері сходять з маршруту значно швидше, аніж це встановлено відповідно до графіку. До прикладу, деякі автобуси сходять із маршруту вже о 19-20 годині.

Скільки насправді автобусів виходить на маршрут, та о котрій годині вони завершують свою роботу віднедавна можна побачити на моніторах чиновників в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР. Зокрема, на деяких маршрутах ця кількість мізерно мала - лише два з десяти чи три з семи автобусів перевозять пасажирів.

Утім, як писало tvoemisto.tv, чиновники в такій кількості автобусів на маршрутах проблеми не вбачають. Кажуть, скарг від городян на роботу перевізників немає, відтак, управління не проводить перевірок роботи того чи іншого маршруту.

Про те, що активність мешканців Львова, які незадоволені роботою громадського транспорту надто мала, у коментарі tvoemisto.tv сказав також депутат Львівської міської ради із депутатської комісії транспорту та зв’язку Юрій Кужелюк.

«От не зупинився водій пенсіонеру, або нахамив пасажиру. Людина починає обурюватися, а решту пасажирів замість того, щоб підтримати людину, яка намагається відстояти свої права та усім разом висловити своє незадоволення, починають захищати порушника, мовляв : «Та не рухайте його, він цілий день їздить, знервований», - зазначив міський обранець. На його думку, саме через таку позицію мешканців водії доволі часто почувають себе безкарно, та дозволяють собі порушувати правила.

Якби пасажири у Львові більш активно зверталися до міської влади із скаргами щодо незадовільної роботи транспорту, то це могло б вплинути на ситуацію, зазначив у коментарі для tvoemisto.tv депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук. За його словами, мер міста реагує на скарги та намагається змінити ситуацію, якщо вважає питання справді резонансним.

«Мер Львова реагує на проблеми і намагається вирішити питання, коли вони набувають значного розголосу. Сьогодні мешканці міста можуть звертатися із вимогою зробити публічними GPS-дані автобусів і маршруток на Гарячу Лінію. Також можна надсилати відповідні звернення до нашої комісії – тоді ми матимемо підстави піднімати це питання перед владою міста та тиснути на відповідальних осіб», - порадив депутат.

За його словами, маючи інформацію GPS-даних автобусів  громада міста зможе предметно вимагати розірвання угод із недобросовісними перевізниками, що не дотримуються ані графіку, ані умов щодо кількості автобусів на маршруті.

Якщо перевізники порушують Ваші права, поскаржитися на незадовільну роботу громадського транспорту у Львові можна:

- на «Гарячу Лінію міста за номером (032) 297-59-11

- безпосередньо перевізнику (цей номер телефону повинен бути у салоні кожного автобуса та маршрутки);

- в управління транспорту і зв'язку: вул. Сахарова, 2, тел.: +38 (032) 261-55-66;

- в управління у справах захисту прав споживачів: просп. Чорновола, 59, тел: 231-76-93, 231-83-63.


Читайте також:
14 Квітня, 2015 12:15
Сергій Миколайович Христос Воскрес !
Вчора(13.04.2015) ми скористалися послугами маршрутки № 16 і ... судіть самі .В 12.20 - 12.25 ми підішли до кінцевої зупинки на вул. Сихівській .На зупинці стояла маршрутка і завантажувалась , так як автобус був повний , а ми були з дитиною в колясці вирішили чекати на наступну маршрутку розуміючи що графік руху святковий . В 12.35 - 12.40 на кінцеву (з протилежної сторони дороги) приїхала маршрутка (ВС 3159 АА) , яка постояла 5 хвилин і поїхала на розворот і зникла . У 13.35 -13.40 на кінцеву прибув автобус помаранчевого кольору і став на відстій . У 13.45 автобус поїхав на розворот . У 13.50 приїхав автобус (ВС 3159 АА) , водій якого на зауваження про графік руху - нічого толком нічого не зміг пояснити ! Таке відношення до виконання своїх зобовязень викликає не тільки подив ! Прошу надати роз*яснення с приводу даної ситуації !!! -
Цю скаргу я написав на сайті АТП -1 і чекаємо відповіді ...
2 Лютого, 2015 15:45
Оля Ну скаржусь я, і що далі, на ці скарги ніхто не відповідає, мені надіслали відповідь з ЛМР ( порадили на гарячій лінії залишити там скаргу письмову) то там написали що це консультативно, а хочете скаргу приходьте і пишіть скаргу до в.о. начальника управління транспорту та зв"язку ЛМР Щира Віктора Дмитровича подавати на реєстрацію в міський Центр надання адміністративних послуг (пл. Ринок,1,
бічний вхід). Ну не будуть звичайні львів"яни оббивати пороги пана Віктора. А за номером управління транспорту я дзвонила вони сказали що скарг не приймають дзвоніть в міську раду. Невже неможна виділити один номер і посадити там двох людей які прийматимуть ці скарги і належним чином все будуть робити? Маршрутки вже давно не були такими як зараз, хамство, графіку немає, водії вдягнуті як бомжі, паління у салоні під час руху...жах.
2 Лютого, 2015 13:36
Олена поскаржилась!!! і кожному раджу!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!