Міській раді дозволили штрафувати львів’ян за порушення карантину

10044 0
Складати адмінпротоколи за порушення дозволили працівникам ЛКП «Адміністративно-технічне управління» та ЛКП «Муніципальна варта».
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

Працівники Львівської міської ради зможуть штрафувати мешканців міста, які порушують умови карантину, що запровадили 12 березня через загрозу епідемії коронавірусу. Відповідне рішення прийняв виконком ЛМР сьогодні, 10 березня.

Читайте також: На період карантину у Львові скасовують безкоштовний проїзд пільговикам

Складати адмінпротоколи за порушення дозволили працівникам ЛКП «Адміністративно-технічне управління», ЛКП «Муніципальна варта», районних адміністрацій та управління безпеки міста.

Серед умов карантину у Львові – масові заходи, одночасне перебування більше, ніж 10 людей поруч, проїзд у громадському транспорті в салоні, де більше ніж 10 пасажирів. Крім цього, заборонили роботу магазинам, крім продуктових, аптек і АЗС, кафе, ресторанам, ТРЦ, кінотеатрам та закладам культури і мистецтва.

Штраф за порушення умов карантину становить від 17000-34000 для фізичних осіб та 34000-170000 – для юридичних осіб.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Карантин у Львові та по всій Україні має тривати до 3 квітня, втім у МОЗ кажуть, що якщо хворих на коронавірус побільшає, а їх наразі в Україні є 26, то карантин можуть продовжити. Водночас поліцейські вже почали штрафувати перевізників, у автобусах яких їздить більше, ніж 10 пасажирів. Через це вони скоротили випуск транспорту на маршрути.

Вікторія Ейсмунт





Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!