Міськрада частково фінансуватиме ремонти будинків ОСББ

3637 0
Наразі 2626 будинків уже списали з балансу ЛКП.

Львівська міська рада затвердила Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, який списали з балансу ЛКП. Ідеться про фінансову підтримку у невідкладному ремонті, капремонті, реконструкції та реставрації будинків у 2019-2020 роках.

Читайте також: Створити ОСББ у Львові. Все у ваших руках (насправді ні)

Поточний ремонт, як і раніше, фінансуватимуть за системою 30% – мешканці, 70% – ЛМР. Капремонт у будинках, які до моменту прийняття ухвали внесли у титульні списки, також ремонтуватимуть за кошти місцевого бюджету: 100% – на аварійні будинки (таких є 16), до 90% на будинки, що потребують невідкладного ремонту, до 70% на реставрацію пам’яток культурної спадщини.

На ремонт покрівлі будинків до 3 поверхів міськрада сплачуватиме до 90% вартості робіт, у будинках на 3-4 поверхи – до 85%, у будинках понад 5 поверхів мешканці сплачуватимуть не менше 30%, а решту – місто.

Крім цього, як зазначила під час пленарного засідання 4 квітня директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк, відтепер місто оплачуватиме 90% вартості модернізації ліфтів. Наразі 2626 будинків уже списали з балансу ЛКП.

Читайте також: Як списання будинків із балансу ЖЕКів уплине на ринок нерухомості Львова

Нагадаємо, що будинки з балансу ЛКП списують, аби провести реформу житлової політики у сфері надання житлово-комунальних послуг. У законі про ОСББ йдеться, що будинки є співвласністю мешканців, а тому не мають бути в державній чи комунальній власності. Львів’яни можуть дізнатись, чи списали їх будинок із балансу ЛКП онлайн.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!