Міськрада хоче розмалювати львівські будинки муралами

1701 1
Зображатимуть видатних людей.
Фото: Анна Ютченко

Фото: Анна Ютченко

Управління культури Львівської міськради пропонує малювати мурали на будинках, зведених у 70-90-х роках та на новобудовах. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Як розповіла керівниця управління Христина Береговська, вже обрано шестеро постатей для муралів. Це Олена Степанів, Юрій Вербицький, Василь Сліпак, Захер Мазох, Борис Возницький та Дебора Фогель. Пропоновані зображення можна побачити за посиланням. Перший мурал має з’явитись вже у квітні.

«Окрім вже збудованих будинків, потрбіно тісно співпрацювати із забудовниками, що будують багатоповерхівки у різних районах міста, і можуть наносити на їх фасади зображення відомих постатей чи події в різних техніках монументального мистецтва», – додає Христина Береговська.

Читайте також: Королі стін. Хто, як і навіщо малює мурали у Львові

Щодо фінансування, то тут місто пропонує долучатись місцевому бізнесу, хоча може зробити це і за власний рахунок.

Тож в управлінні урбаністики мають створити перелік відомих постатей, а районні адміністрації мають подати перелік будинків, де можливе розміщення муралів. Усе це має погодити управління охорони історичної спадщини.


Читайте також:
14 Лютого, 2020 16:13
666 ... люди сказали -- коли собаці нема що робити він собі або (яйц..) вилизує , або ж буду фарбує ... от краще б ці креативщики робили собі оте перше , замість "фарбувати" наші "буди" ( за наші , між іншим , кошти) ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!