Міськрада Львова не підтримала петицію про заборону хресних процесій у центрі Львова

2548 6
Натомість міська рада має врегулювати проведення заходів, що передбачають перекриття центральних вулиць Львова.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

Депутати ЛМР не підтримали петицію про заборону проведення молитовних процесій центральною частиною міста, яка за понад добу зібрала необхідні пів тисячі голосів.

Читайте також: У Львові зареєстрували петицію проти заборони продажу алкоголю в кіосках

Її автор Сергій Літневський вважає, що ходи відбуваються занадто часто і заважають транспорту. Водночас депутат ЛМР Ігор Дякович ініціював протокольне доручення, за яким проблему із перекриттям вулиць під час масових заходів мають вирішити комплексно, натомість саму петицію не підтримали більшість депутатів.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич розповіла, це вже друга петиція на цю тему: перша стосувалася заборони католицьких релігійних ход, у реалізації якої секретаріат відмовив.

Читайте також: Понад 20 тисяч львів’ян стали учасниками хресної ходи. Фоторепортаж

Додамо, що участь у релігійній ході можуть брати й до 20-ти тисяч учасників, як наприклад, під час Хресної ходи, присвяченої вшануванню Року Родини та постаті блаженного священномученика Климентія (Шептицького), що відбулась  навесні цього року.

 

12 Липня, 2019 12:59
L. Те, шо ваші міркування стосовно "здорового глузду" мають під собою якесь підгрунтя з точки зору елементарної логіки, ніяк не доводить існування предмету тверджень.
Таким чином уявних друзів також можна без проблем підігнати під такі висловлювання, але уявні друзі так і залишаться уявними.
Ви будете оспорювати їхнє існування, але релігію і предмет віри в релігії -- чомусь ні.
До того ж, уявлення не маю, в яких джерелах ви черпаєте наведені вами "ліберальні" маразми, але яке відношення має наведе вами мракобісся до предмету спору?
Ви ж самі розумієте, шо це не більше як спроба провести знак рівності між відвертим ідіотизмом і проханням перенести масові заходи, основою яких є нераціональна складова, за місто, або хоча би за центр, який й так тріщить по швам (це стосується будь-яких масових заходів).
Так само маніпуляцією є приплітання насильницьких ідеологій, яким, до слова, також було і християнство у свої "найкращі", проте найтемніші часи, а деякі з релігій навіть сьогодні залишаються на тому ж рівні.
Вірте у шо завгодно, це ваше право, але не заважайте своїми діями іншим, серед яких є і ті, кого ви називаєте "безбожникам", використовуючи його негативну і навіть в дечому осуджуючу коннотацію цього терміну.
> Та дві автівки зіткнуться легенько - і вже вулиця перекрита. Ще й несподівано. І значно частіше.
Це лише доводить, шо різниці в плані обмеження руху між вами і автіками, які "зіткуться легенько" -- жодної.
Втім, ні, є дві: 1) власники автівок ніколи не зацікавлені у заздалегідь запланованому ДТП; 2) ДТП майже ніколи не бувають настільки масштабні, шоб унеможливити рух повністю на значній території.
Вам, можливо, важко буде повірити, але дуже навіть за обмеження руху автівок в центрі: місто має бути для містян, для відпочинку, для культурного дозвілля, для громадського транспорту, а не для авто.
І кожен з цих пунктів *не має заважати іншому*, я про це вже *вкотре* наголошую.
12 Липня, 2019 10:22
Adrian Вірування християн не протирічать здоровому глузду. З філософського кута бачення не є неможливим допустити існування розуму, котрий безмежно перевищує людський.
Як і не суперечить здоровому глузду, що такий розум може цікавитися людьми (як люди зі своїм значно меншим розумом цікавляться всім - від мурах до бактерій).
Як і не суперечить розуму ідея, що цей Вищий розум може взаємодіяти з людьми.
В той же час вірування лібералів - протирічать очевидним науковим фактам. Наприклад віра, що дитя в утробі "частина жінки". Не маразм? Частина тіла має своє ДНК, свою голову і т.д. А вони вірують, що це "частина жінки".
Чи віра в те, що пряма кишка - це статевий орган.
Маразми антинаукові.
Та ще й, на відміну від процесій, ліберальні маразми (як і їхні безбожні спів-ідеї нацизму та комунізму прямо призводять до загибелі мільйонів - через расову, класову, чи вікову (діти в утробах) бійню.
І безбожники ще нарікають на таку маленьку незручність як заплановане перекриття вулиці???
Та дві автівки зіткнуться легенько - і вже вулиця перекрита. Ще й несподівано. І значно частіше.
Може автівки в центрі обмежити?
А люди хай ходять в процесії, співають, дихають, духовно відновлюються, підтримують традиції, спілкуються, формуються в народ, урочисто вдягаються. Це все дуже корисне і похвальне.
11 Липня, 2019 22:14
L. Хм, який цікавий фільтр на "Твоєму Місті": останні 5 букв слова "робити" у третій особі множини замасковується зірочками. Буває.
11 Липня, 2019 22:10
L. @Adrian,
ви, можливо, ше про гадалок, знахарів, мольфарів, "кровоточащі" ікони, 100500 мощей, пласку Землю, шкідливість ГМО, "святу воду", вакцинування, народну медицину, розводи на стінах і вікнах, які видають за "лики святих", біснуватість, екзорцизм, чудесні "зцілення" і т.д. мені розкажете? Будь-які доводи релігійно-налаштованих людей, які до порівняння ставлять ними ж вигадані "притчі", в мене викликають лише кислу посмішку. Дивно, шо ви не завершили її словами "і цим студентом був А. Ейнштейн", як це інколи ро[***] для інших "притч", шоб просто додати їм ваги. Розумієте, ви можете вірити особисто у шо завгодно. Це ваша особиста справа, і ніхто не в праві вам це забороняти. Вам це гарантовано Конституцією України. Але я би хотів, шоб моє місто не паралізувало лише через те, шо є певна когорта людей, яким просто через відсутність корисних інтересів немає чим зайнятися і вони заповнюють цю прогалину у байдужий до інших містян спосіб. Життя, повірте, набагато цікавіше, і витрачати час на таке, шоб потім перед смертю шкодувати про нездійснені справи, мрії чи здобутки -- це, м'яко кажучи, дуже дивно. Але діло ваше, звісно.
Ну і само собою ж: у кожного "порядного галичанина" поняття "совковий терор" і "атеїзм" цілком тотожні. Я це навіть коментувати не збираюсь, шоб не ворушити когнітивні ілюзії таких людей.
П.С. Самі пийте водичку.
11 Липня, 2019 19:35
Adrian L., Чи Бог є - довідаєтеся після смерті. Зараз ці Ваші висловлювання нагадують роздуми відомого близнюка з притчі, котрий в утробі матері доводить братові, що такої особи як мама нема, бо її ніхто не бачив. І взагалі життя поза утробою не існує.
А що важливе для львів'ян - дозвольте вирішувати самим львів'янам та тим кому вони делегували це вирішувати.
Нащадків тих, хто на сході відбирав останнє зерно в своїх братів, руйнував там церкви та скидав дзвони, поки що не достатньо багато, щоб забороняти щось галичанам.
Попийте водички - може попустить.
11 Липня, 2019 18:17
L. Бога все одно немає, але то діло дуже важливе для міста, на думку мракобісів з ЛМР. "Коли ви востаннє до сповіді ходили?"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!