У Львові перевірять житловий комплекс, де дев’ять багатоповерхівок замість п’яти

4819 0
У дворі будують дитсадок, утім він повністю забирає прибудинковий простір у мешканців.
Фото: Ігор Телішевський

Фото: Ігор Телішевський

У міськраді перевірять правомірність будівництва житлового комплексу та дитячого садочка на вулиці Тернопільській, 21. Про це під час засідання виконавчого комітету 19 квітня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

За словами місцевих мешканців, забудовник ПП «Львівдах» будує замість погоджених виконкомом п’яти дев’ять багатоповерхівок. Натомість дитячий садок, який мали збудувати на місці одного з будинків, тепер будують у центрі одного з дворів, де мав би бути громадський простір.

За словами керівника департаменту містобудування ЛМР Сергія Коровайника, попередньо забудовник готовий призупинити будівництво садочка або добудувати його поруч із вже наявним у районі. Натомість міський голова додав, що не радить львів’янам купувати житло у цьому будинку.

У 2016 році ПП «Львівдах» та ТзДВ «Будівельна компанія "Львівторгбуд"» отримали містобудівні умови та обмеження на будівництво ЖК. У серпні торік міськрада погодила добудову двопоперового дитсадка на 56 дітей.

Читайте також: У Львові вперше знесуть незаконну 7-поверхівку

Згідно з даними системи Youcontrol, керівником ПП «Львівдах» є Іван Черняк, а ТзДВ «Будівельна компанія "Львівторгбуд"» – Андрій Сюта.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!