У Львові затверджено нові податки. Хто платитиме?

5489 0
На бюджетній сесії 19 січня депутати Львівської міської ради затвердили акцизний і транспортний податки. Відтепер ці податки поповнюватимуть місцевий бюджет.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

Як повідомляє Погляд, відповідно до прийнятої ухвали, міськрада затвердила ставку акцизного податку «у частині реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів у розмірі 5 відсотків від вартості». Йдеться про продаж пива, алкогольних напоїв, тютюну, у тому числі розлив спиртного у барах та закладах громадського харчування.

Окрім того, львівські депутати визначились із транспортним податком на території Львова. Ставка податку – 25 тисяч у рік за автомобіль з об’ємом двигуна понад 3000 кубічних сантиметрів.

«Ми затвердили ухвали по нормах, які чітко визначені в Податковому кодексі – це 5% акцизу на території міста Львова з роздрібної торгівлі. Такий відсоток затверджений по всій країні. І транспортний податок – це стала сума, 25 тис. грн. Її сплачуватимуть раз у рік власники легкових автомобілів. Оподаткуванню підлягають автомобілі, вік яких не більше п’яти років та об’єм двигуна понад 3000 кубічних сантиметрів», - пояснила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, яку цитує прес-служба Львівської мерії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!