Міськрада Львова не підтримала обидві петиції проти подорожчання проїзду

2138 0
Під час пленарного засідання розглядали дві петиції про подорожчання проїзду у автобусному транспорті Львова.
Фото: Микита Гладченко

Фото: Микита Гладченко

Під час засідання сесії ЛМР сьогодні, 20 грудня, депутати не підтримали обидві петиції щодо умов подорожчання проїзду у міському автобусному транспорті.

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

Зокрема у першій петиції, автором якої є львівський журналіст Андрій Маринюк, йшлося про підвищення тарифу лише після впровадження електронного квитка. За словами депутатів, якщо підтримати цю петицію, через економічно необґрунтований тариф збитки для перевізників після впровадження е-квитка можуть становити 300-400 млн гривень.

Автором другої петиції депутат ЛМР Ігор Телішевський вимагав не допустити підвищення вартості проїзду без суттєвого покращення якості перевезень. Водночас депутат Юрій Кужелюк зауважив, що немає чітко прописаних умов, за якої якість може бути покращеною, тож і цю петицію також не підтримали.

Читайте також: Скільки коштуватиме місячний проїзний е-квиток у Львові

Нагадаємо, 26 листопада у Львові відбулися громадські слухання про підвищення тарифів на проїзд, де не дійшли остаточного рішення. Пізніше львівські перевізники погодилися відновити безкоштовний проїзд для пенсіонерів, за умови підвищення вартості проїзду до 7-8 грн. До 5 грн проїзд у автобусах подорожчав 18 грудня 2017 року. Тоді економічно обґрунтований тариф становив 6,5 грн.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!