Міськрада виділить 100 тисяч гривень родині затриманого у Керчі моряка з Львівщини

1912 1
Андрій Оприско родом із Надітичів Миколаївського району.
Фото: unian

Фото: unian

Львівська міська рада виділить 100 тисяч гривень допомоги сім’ї моряка з Львівщини Андрія Оприска, якого разом із 23-ма моряками затримали у Керченській протоці 25 листопада. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у прес-службі ЛМР, наразі готують рішення виконавчого комітету щодо виділення допомоги для сім’ї моряка.

Андрій Оприско 1971 року народження є старшим матросом катера «Нікополь». Він родом із Надітичів Миколаївського району Львівської області, де нині у нього живе мама. Місцевий суд окупованого Сімферополя до 25 січня арештував Андрія Оприска разом із іншими моряками захоплених суден.

Читайте також: Воєнний стан та що кожен із нас може зробити

Нагадаємо, зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Ввечері того ж дня російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. 

Опівночі 26 листопада президент України Петро Порошенко скликав екстрене засідання Раду нацбезпеки та оборони. Того ж дня Верховна Рада запровадила воєнний стан на 30 днів у 10 областях України, які межують із кордоном.

 

 


Читайте також:
4 Грудня, 2018 15:06
666 ... а крім мами невже більше в нього нікого ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!