Міськраді не дозволили віддати землю під конгрес-хол для «Онуру»

2461 0
Вартість земельної ділянки понад 105 млн грн.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

У Львові суд визнав незаконним рішення міської ради про розпорядження землею та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку площею майже 5 га вартістю за понад 105 млн грн. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Читайте також: Біля Львівського аеропорту планують збудувати конгрес-хол

Правоохоронці встановили, що цю землю незаконно передали у статутний фонд приватному підприємству у спосіб, непередбачений діючим земельним законодавством. Це і стало підставою для подання позову про повернення комунальної землі громаді Львова.

Очевидно, йдеться про наміри міськради створити на вул. Щирецькій – вул. Ряшівській (проєктованій) конгрес-хол. Зазначалося, що конгрес-хол площею 4,8 га зможе приймати заходи ділової та наукової програм, виставки, шоу, концерти та офіційні події. Для цього створили ТзОВ «Сінерджі Альянс», засновниками якого стали ЛКП «Агенція ресурсів» та ТзОВ «Онур». Вартість становила 105 млн гривень згідно з оцінкою, яку провели на замовлення управління земельних ресурсів.

Читайте також: Як можуть забудувати територію Приміського вокзалу у Львові

Нагадаємо, що за ремонти до Євро-2012 Львів довгий час боргував компанії «Онур» понад 100 млн грн. Щоб погасити борг перед компанією, Львівська міськрада вирішила передати їй у власність земельну ділянку площею 4,8 га поруч із львівським аеропортом під будівництво багатофункціонального конгрес-холу. Спеціально під виділення цієї ділянки депутати ЛМР ухвалою сесії від 19 вересня створили ТзОВ «Сінерджі Альянс», засновниками якого став «Онур» та ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР». Вартість ділянки оцінили у 105,9 млн грн. 

Христина Гоголь

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!