Міську раду завтра пікетуватимуть через автобусні борги

1462 0
Активісти та низка партій вважають, що міська влада не має сплачувати борги за куплені автобуси фірмі, що пов’язана з власниками ЛАЗу.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

У міській раді Львова стверджують, що поки нічого не платили у рамках меморандуму з фірмою «Оптимум фактор», за який проголосували депутати ЛМР на минулій сесії і найближчим часом не платитимуть, оскільки виникла низка юридичних моментів, які слід врегулювати. Про це на брифінгу повідомила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Станом на сьогодні і в найближчі декілька днів місто не сплачувало жодних коштів. Сплата не відбудеться і в найближчі дні, бо є ряд юридичних питань, які необхідно врегулювати», -- цитує слова Гелени Пайонкевич прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні Пайонкевич повторила інформацію, яку вже озвучила на попередній сесії ЛМР. За її словами, є рішення суду, згідно з яким місто мало би оплатити 28 млн грн за придбані автобуси. Ці борги купила факторингова фірма і зараз вона фігурує в рішенні суду – саме їй ЛМР має виплатити кошти.

Читайте також: Комунальному перевізнику Львова виділили 20 млн грн, щоб закрити борг перед ЛАЗом

За словами директорки департаменту, суму вдалося зменшити, завдяки тому, що міська рада заплатила 5 млн грн  на рахунки виконавчої служби і з цієї суми погасили частину боргів працівникам ЛАЗу. Крім того, майже три мільйони грн факторингова фірма сплатить за борги заводу перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛМКП «Львівводоканал».

«Станом на сьогодні рішення судів набрали законної сили, є відкрите виконавче провадження. Зараз постало це питання, бо є можливість заплатити менше, ніж встановлено рішеннями судів. Це правильно скористатись такою пропозицією», - наголосила Гелена Пайонкевич.

Водночас юрист львівської «Свободи» Юлій Рудницький у коментарі Tvoemisto.tv розповів, завтра вранці перед міською радою пройде акція протесту проти такого рішення міської влади.  За його словами, участь в акції візьмуть представники ВО «Свобода», «Правого сектора», Нацкорпусу та профспілки ЛАЗу.

«Вимоги пікетувальників – скасувати меморандум, створити робочу групу і забезпечити насамперед виплату зарплати людям, потім  -- до бюджету, а потім - львівським підприємцям», -- розповів Юлій Рудницький.

Читайте також: Транспортні абсурди: 20 мільйонів за аферу та непотрібні «гармошки»

У повідомленні про пікет на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук» Юлій Рудницький написав, що «Львівська міська рада готує гроші для особистої кишені Ігоря Чуркіна».

Представник  ВО «Свобода» зазначив, що ці кошти могли «просто перерахувати на підприємство, обтяжене купою боргів перед українцями і яке винне колишнім працівникам Львівського автобусного заводу зарплату, збори Пенсійному фонду, податки і мита до бюджету, купу грошей різноманітним українським виробникам і постачальникам».  На його думку, якби сталося саме так, то кошти одразу забрала би виконавча служба, а «Ігор Чуркін не отримав би жодної гривні».

Нагадаємо, на минулій сесії Львівська міська рада проголосувала за те, щоби погодити меморандум з фірмою «Оптимум фактор». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!